Vanuit onze data-expertise wordt de Hot ITem Groep regelmatig gevraagd om mee te werken aan uitzendingen van De Dataloog. De Dataloog is een onafhankelijke partij die podcasts maakt over big data, data science, Machine Learning en de datagedreven transformatie.

Podcast: Op weg naar de data driven boardroom

Een goede AI-implementatie begint bij een toegewijd en geïnformeerd management. Maar hoe krijg je de board zo ver dat ze daadwerkelijk willen investeren in AI- of dataprojecten? Rob Honing, CCO bij Hot ITem, en Adil Bohoudi, CEO bij Future Facts, spraken hierover met de Dataloog en geven tips hoe een board datagedreven kan worden.

Podcast: De kansen van de privacywetgeving

Voor veel dataprojecten lijkt de nieuwe AVG-wetgeving in de weg te staan. Maar het biedt juist enorm veel kansen! Edwin Kusters, Privacyspecialist bij Hot ITem, vertelt in deze podcast van de Dataloog waarom volgens hem het glas halfvol is in plaats van halfleeg.

Podcast: Fraudedetectie – de use cases en algoritmes

In deze podcast spreekt De Dataloog met Richard Bakker over fraudedetectie. Richard, Senior Consultant Business Analytics bij Future Facts, vertelt hoe je fraudegevallen kunt detecteren met slimme Artificial Intelligence-technieken en praat over diverse use cases van fraudedetectie. Wist u bijvoorbeeld dat fraude de Nederlandse maatschappij ongeveer 10x meer geld kost dan het fileprobleem?

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de onderwerpen in deze podcasts? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.