Data en Business Intelligence (BI) zijn onmisbaar in de financiële sector. Zeker wanneer je moet inspelen op de dynamische ontwikkelingen in de markt. Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring staat Hot ITem Conclusion klaar voor de financiële sector. We helpen financiële instellingen meer waarde uit data te halen. Zo kunnen ze hun ambities realiseren én voldoen aan de toenemende eisen van de toezichthouder.

Hot ITem Conclusion staat voor datatoepassingen waarmee financiële instellingen betere beslissingen nemen en hun doelen realiseren.

Zelfde sector, andere nuance

 • Banken: datagedreven finance met een holistische aanpak
  De bankensector vraagt om een holistische aanpak.  Het is de sector die van oudsher al draait om het accuraat verzamelen en verwerken van data. Door de vergaande digitalisering is er steeds meer data voorhanden en dat biedt kansen – mits de dataorganisatie en datakwaliteit op orde is.
 • Verzekeraars: datagedreven verzekeren én verbeteren
  De dynamische markt maakt dat verzekeraars aan zet zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden. Vanuit doelen, ambities en uitdagingen kijkt Hot ITem Conclusion hoe datatoepassingen kunnen helpen om betere beslissingen te nemen.
 • Pensioenen: flexibiliteit door een solide datafundament
  Hot ITem Conclusion helpt de pensioensector om een solide datafundament te bouwen. Alleen wanneer de basis op orde is, kunnen pensioenorganisaties in de uitvoering en (interne/externe) rapportages flexibel meebewegen met de veranderingen die de nieuwe Pensioenwet vraagt. Vanuit DataTrust ondersteunen we pensioenfondsen met het controleren en beheren van de data van pensioenadministraties en helpen we de pensioengarantie toekomstbestendig te maken.
 • Vastgoed: Datawarehousing voor meer (duaal) rendement
  De vastgoedbranche vraagt om een aanpak die verder gaat dan ‘u vraagt, wij draaien’. Hot ITem Conclusion werkt altijd vanuit het idee om het beter te doen dan eerder. We halen de vraag achter de vraag naar boven.
 • Accountancy: Financiële veiligheid en vertrouwen met de juiste data
  Samen met onze partner ValidVision krijgt iedereen binnen het financieel ecosysteem toegang tot financiële data. Zo wordt financiële kennis en expertise optimaal ingezet. Voor alle stakeholders resulteert dat in betrouwbare en gevalideerde informatie. Van control en kostenbeheersing tot de creatie van meerwaarde voor de klant en samenleving.

Hot ITem Conclusion biedt oplossingen voor de financiële sector

 • Slimme dataoplossingen realiseren
  De financiële sector staat voor verschillende uitdagingen, van toenemende regeldruk tot razendsnelle digitalisering. Hot ITem Conclusion helpt instellingen in te spelen op ontwikkelingen en ambities met slimme dataoplossingen.
 • Beter presteren door datagedreven werken
  De weg naar datagedreven werken kan lang zijn, maar Hot ITem Conclusion houdt een focus op de eindstreep. Zo kunnen financiële organisaties ook echt beter presteren.
 • Datakwaliteit als basis voor succes
  Samenwerking tussen instellingen wordt steeds belangrijker. Dat is alleen haalbaar als alle betrokken organisaties hun datakwaliteit op orde hebben. Hot ITem Conclusion helpt financiële instellingen om de kwaliteit van hun data te verhogen.

Vanuit samenhang sturen op doelen en drivers

Bij Hot ITem Conclusion speelt data een belangrijke rol in onze dienstverlening, maar we starten altijd bij de doelen van de organisatie. Vanuit de doelen, ambities en uitdagingen kijken we hoe datatoepassingen kunnen helpen om betere beslissingen te nemen. Deze inzichten dragen bij aan het verbeteren van de werkzaamheden en het optimaliseren van processen. Dit noemen wij Factbased Improvement.

Meer lezen?

Ontdek hoe Hot ITem Conclusion waarde toevoegt aan organisaties in de financiële sector:

Vrijblijvend advies?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe wij organisaties in de financiële sector helpen om datagedreven te werken en zo hun businessdoelen te realiseren.

Bart van Oort
Business Manager Banking, Pensioenen en Vastgoed
+31 6 53 84 06 51
oort@hotitem.nl

Ruud Hoyng
Business Manager Verzekeraars en Accountancy
+31 6 13 83 88 53
hoyng@hotitem.nl