De razendsnel toenemende complexiteit van interne en externe databronnen, on-premise en in de cloud, vraagt om een wendbaar datafundament. Het datafundament is de technische omgeving waarin gestructureerde en ongestructureerde gegevens worden verwerkt tot bruikbare informatie voor Business Intelligence en Analytics-oplossingen. Het vormt de basis voor effectief Factbased Improvement.

In control

Hot ITem Conclusion helpt zijn klanten het datafundament voor de totale bedrijfsvoering op orde te brengen. Wij zorgen voor een duurzame, wendbare omgeving, zodat je als organisatie in control bent over je data. Hiermee kun je snel inspelen op strategische koerswijzigingen en zijn er geen reparaties nodig vanwege bijvoorbeeld veranderende wetgeving of een nieuwe systeemleverancier. Zo bespaar je hoge kosten voor herstelwerkzaamheden en voor het bijhouden van veelal tijdelijke subadministraties. Een goed datafundament vormt de basis voor een datagedreven organisatie en cultuur.

Onderdelen van een wendbaar datafundament

Op basis van onze ervaringen sinds de oprichting van Hot ITem Conclusion in 1998, hebben wij een aanpak ontwikkeld voor het tot stand brengen van een wendbaar datafundament. Hierbij onderscheiden we de volgende onderdelen:

 • Integrale besturingsarchitectuur
  De bouwstenen voor de integrale besturingsarchitectuur die we samen met de klant ontwikkelen, zijn de processen, de data-objecten, de organisatiestructuur en de stuuritems, in hun onderlinge samenhang.
 • Data Governance & Privacy Governance
  Bij de inrichting van Data Governance en Privacy Governance beschrijven we alle rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Dit doen we zodanig dat data als een asset wordt gemanaged, datakwaliteit continu aandacht krijgt en de bescherming van persoonsgegevens wordt geborgd.
 • Technische dataomgeving
  In de technische dataomgeving zorgen we dat data wordt ververst, opgenomen, geïntegreerd, verrijkt en beschikbaar gesteld voor verschillende besturingsdoelen, en aan gebruikende applicaties, portals en apps (van derden). Dit betreft zowel gestructureerde als ongestructureerde data, on-premise en cloud.
 • Tooling voor datamanagement
  We zetten tooling voor datamanagement in voor de eenduidige vastlegging van de metadata, de datalineage, de juiste verwerking van persoonsgegevens, de audit- en controleerbaarheid, en de bewaartermijnen en datakwaliteitscontroles.
 • Privacy-by-design
  Uiteraard besteden we veel aandacht aan privacy-by-design. Dit is noodzakelijk om kosteneffectief aan de privacywetgeving te voldoen en imagoschade te voorkomen.

HI-CORE: technische versneller voor je dataomgeving

Hot ITem Conclusion beschikt ook over HI-CORE, een technische versneller waarmee het mogelijk is een data- en analytics-omgeving voor een datafundament te realiseren binnen weken in plaats van maanden. Het ontzorgen van jouw dataomgeving is onze core business – van realisatie tot en met beheer – en zo kun jij je weer focussen op jouw core business.

Meer informatie?

Wil je weten wat Hot ITem Conclusion kan betekenen voor jouw datagedreven bedrijfsvoering? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek