Logistiek is onmisbaar voor economie en maatschappij, waardoor de eisen hoog zijn:

  • Tijdens de coronapandemie hebben we gemerkt hoe afhankelijk we zijn van de logistieke sector. Het is niet alleen zakelijk gezien, maar ook maatschappelijk van belang dat logistieke processen optimaal verlopen.
  • De wensen en eisen van klanten worden steeds hoger, waarbij snelle levering de norm is.
  • Samenwerking tussen alle schakels in de logistieke keten wordt in een razend tempo gedigitaliseerd, met een enorme hoeveelheid data tot gevolg.

Data en Business Intelligence (BI) zijn onmisbaar in de logistieke uitvoering en bij de strategie. Zeker wanneer je moet inspelen op de dynamische ontwikkelingen in deze markt. Hot ITem Conclusion heeft meer dan 25 jaar kennis en ervaring in de logistieke sector. We helpen logistieke organisaties meer waarde uit hun data te halen. Zo kunnen ze hun ambities realiseren én meeveren met de dynamiek van de markt.

Data als businessmodel en logistieke innovatie

Zeker door de piekbelasting van de afgelopen jaren was het voor de logistieke sector niet alleen nuttig, maar ook noodzakelijk om vernieuwingen door te voeren. Innovatie is in deze sector dus zeker geen ‘lege term’ en Hot ITem Conclusion ondersteunt organisaties bij de realisatie van datagedreven processen en waardevolle inzichten, van routeplanning tot tijdvakindicaties. Samen met onze klanten beoordelen en testen we welke informatie waardevol is voor ieder onderdeel van de keten, van klant- tot strategische inzichten.

Potentiële disruptors dienen zich bijna dagelijks aan. Flitsbezorgers, of ‘zelfde dag thuis’ leveringen zijn daar goede voorbeelden van. Met datagedreven inzichten zien logistieke partijen snel waar de kansen en bedreigingen liggen. Snel schakelen is hierbij een must.

Duurzaam grip krijgen op de hele supply chain

Logistiek is de spil van de hele supply chain. Dit betekent dat er vaak data vanuit alle partijen uit de keten nodig is om duurzaamheidsinzichten te krijgen. Hot ITem Conclusion zorgt voor het juiste datafundament voor:

  • Een zo compleet mogelijk inzicht in de duurzaamheid van het transport, van verpakking tot levering bij de consument.
  • Inzicht in het rendement van markttrends.
  • Een compleet overzicht van de organisatie, een (groen) wagenpark en materialen.
  • CO2 uitstoot, gekoppeld aan de wet- en regelgeving

Vanuit samenhang sturen op doelen en drivers

Bij Hot ITem Conclusion speelt data een belangrijke rol in onze dienstverlening, maar we starten altijd bij de doelen van de organisatie. Vanuit de doelen, ambities en uitdagingen kijken we hoe datatoepassingen kunnen helpen om betere beslissingen te nemen. Deze inzichten dragen bij aan het verbeteren van de werkzaamheden en het optimaliseren van processen. Dit noemen wij Factbased Improvement.

Meer lezen?

Ontdek hoe Hot ITem Conclusion waarde toevoegt aan bedrijven in de logistieke sector: