Spring naar content

Benut de kracht van ESG-data: realiseer compliance, impact en extra businesswaarde

Ontdek hoe je meer waarde haalt uit ESG-data

Al kennisgemaakt met de dubbele materialiteitsanalyse? Dan heb je waarschijnlijk al een redelijk zicht op de datapunten die voor jouw organisatie nodig zijn om aan de rapportageverplichting te voldoen. Maar hoe kom je aan de benodigde data? Hoe organiseer je deze gegevens? En welke andere mogelijkheden biedt het gebruik ervan? Op deze pagina lees je alles over ESG-data en hoe je deze kunt benutten om te sturen op wat voor jouw organisatie echt van belang is. Wil je liever meteen persoonlijk spreken met onze ESG-experts?

E-paper: CSRD in zicht – data als basis voor compliance én meer ESG-waarde

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is het antwoord van de EU op de groeiende vraag naar meer transparantie en betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie. Naast de complexiteit van het verzamelen van de juiste informatie in het juiste format, vereist het ook inspanning om ESG-data uit te wisselen binnen de keten. Ontdek in onze e-paper wat de consequenties zijn van de CSRD voor jouw organisatie en hoe je ESG-compliance kunt gebruiken als een katalysator voor continue verbetering van diensten, producten en activiteiten, en voor het aangaan van een prestatiedialoog met klanten en leveranciers.

ESG Blogs

Van advies naar concrete stappen met CSRD

Leestijd: 4 minuten Hoe kom je uit de advieshoek en zet je de eerste concrete stappen op weg naar CSRD-compliance? We leggen het uit in dit blog.

Lees meer...
Van verplichtingen naar positieve impact ontdek hoe ESG-rapportage en de CSRD de weg openen naar duurzame verandering

ESG-rapportage: van verplichting naar kans

Leestijd: 3 minuten Van verplichtingen naar positieve impact: ontdek hoe ESG-rapportage en de CSRD de weg openen naar duurzame verandering.

Lees meer...
Zo wordt jouw organisatie CSRD-compliant en realiseer je maximale ESG-waarde

CSRD-compliance en maximale ESG-waarde realiseren

Leestijd: 4 minuten Ontdek hoe jouw organisatie CSRD-compliant wordt en maximale (ESG-)waarde kan realiseren met een slim en wendbaar dataplatform.

Lees meer...

Podcast: Het meten van ESG

Waarom mag in bepaalde gebieden wel of niet worden gebouwd? Hoe is het overstromingsrisico in het gebied waar jij woont? Hoe groot is de CO2-uitstoot in jouw woonplaats? In deze podcast spreekt de Dataloog met Raymond van Ek en Sander van Gelderen van Hot ITem Conclusion over diverse use-cases in ESG.

Events

Community of Practice: aan de slag met CSRD

Community of Practice: aan de slag met CSRD

Op 2 juli organiseert MVO NL de Community of Practice. Tijdens dit event bereiden deelnemers hun organisatie voor op CSRD in zeven interactieve sessies.

Lees verder...

Hot ITem Conclusion is een betrokken lid van de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering (NCDD). Binnen het focusgebied ‘Verduurzamen van IT van organisaties/eindgebruikers’ wordt aan verschillende aandachtsgebieden samengewerkt. Eén van deze aandachtsgebieden is Sustainable Datamanagement en -Governance, waar experts kennis delen, best practices bundelen en deze vertalen naar andere werkgroepen en de bredere achterban. Het doel is de adoptie van duurzame digitalisering te versnellen, om daarmee brede maatschappelijke impact te maken. Meer weten?

Benchmarkrapport: Sturen en verantwoorden met ESG-data

Weten waar financiële instellingen staan op het gebied van de toepassing van ESG-data? Lees het in ons benchmarkrapport en ontdek hoe ESG-data de drijvende kracht kan zijn achter effectieve besluitvorming en compliance.

SDG's Hot ITem Conclusion

Met data en informatie als brandstof verbinden wij afdelingen en organisaties. Vanuit factbased besturing van duurzame impact helpen wij onze klanten met een succesvolle realisatie van de SDG’s. Voor onze eigen organisatie hebben wij een selectie van 7 doelen gemaakt, die het meest passen bij de intrinsieke motivatie van onze medewerkers en bij de aard van onze werkzaamheden.

Hot ITem Groep - Expert in Factbased Improvement

Bekijk hier wat wij precies verstaan onder Factbased Improvement en hoe wij onze klanten helpen duurzaam te ondernemen.

Klaar om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen met het effectief organiseren van je ESG-data?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Scroll naar boven