Energie & utilities zijn onmisbaar en vormen de basis van onze economie. Tegelijkertijd worden de uitdagingen in deze branche steeds groter:

 • De vraag naar energie neemt toe en nieuwe windparken worden gebouwd, maar de capaciteit van het grid in enkele regio’s is nog onvoldoende.
 • Energieprijzen stijgen door globale ontwikkelingen die het belang van de energietransitie doet toenemen.
 • De klant verwacht flexibele dienstverlening, terwijl infrastructuurplanning juist gericht is op de lange termijn.

Data en Business Intelligence (BI) zijn onmisbaar in de energie & utilities sector, met name vanwege de dynamische ontwikkelingen in deze markt. Hot ITem Conclusion heeft meer dan 25 jaar kennis en ervaring in de energie & utilities sector. We helpen organisaties in de hele sector om meer waarde uit data te halen, zodat ze hun ambities realiseren én meeveren met de dynamiek van de markt.

Met data verzekerd van succes in de energie & utilities sector

Naar de volgende versnelling met een helder plan

De druk op de energie & utilities sector is enorm en de energietransitie is nog in volle gang. Heersen is vooruit zien, zeker als het gaat over grote projecten in deze branche. Van oudsher zijn veel organisaties in de branche dan ook ingericht op de langetermijnplanning. Ondertussen vraagt de huidige markt juist om snelle oplossingen.

Hot ITem Conclusion helpt organisaties om zowel op de korte als lange termijn te kunnen plannen en wendbaar te blijven:

 • Met datagedreven inzichten op strategisch én praktisch niveau.
 • Door niet alleen een opdracht uit te voeren, maar ook de mensen in de organisatie mee te nemen in het proces naar datagedreven werken

Vanuit samenhang sturen op doelen en drivers

Bij Hot ITem Conclusion speelt data een belangrijke rol in onze dienstverlening, maar we starten altijd bij de doelen van de organisatie. Vanuit de doelen, ambities en uitdagingen kijken we hoe datatoepassingen kunnen helpen om betere beslissingen te nemen. Deze inzichten dragen bij aan het verbeteren van de werkzaamheden en het optimaliseren van processen. Dit noemen wij Factbased Improvement.

Hot ITem Conclusion biedt oplossingen voor de energie & utilities sector

 • Het doel: datagedreven werken
  De weg naar datagedreven werken kan lang zijn, maar Hot ITem Conclusion houdt een scherpe focus op de eindstreep. Zo kunnen organisaties in de energie & utilities sector ook echt beter presteren.
 • Het middel: datakwaliteit
  Samenwerking tussen organisaties in de hele sector (van aanleg tot eindgebruiker) wordt steeds belangrijker. Dat is alleen haalbaar als alle betrokken organisaties hun datakwaliteit op orde hebben.
 • Het proces: slimme dataoplossingen realiseren
  De energie & utilities sector staat voor verschillende uitdagingen, van steeds hogere klanteisen tot razendsnelle digitalisering. Hot ITem Conclusion helpt instellingen in te spelen op ontwikkelingen en ambities met slimme dataoplossingen.

Meer weten?

Ontdek hoe Hot ITem Conclusion waarde toevoegt aan bedrijven in de energie & utilities sector: