Op 13 november 2018 is Hot ITem Conclusion als partner aanwezig op het door GemeentenNL georganiseerde Digital Event 2018. Het evenement richt zich op iedereen die te maken heeft met de klant, de organisatie of de strategie van organisaties in de publieke sector zoals gemeenten en woningcorporaties.

‘Data moet je delen’

Digital Event 2018 is voor iedereen die tot effectieve data-uitwisseling wil komen. Het belangrijkste thema van dit jaar is dan ook: data moet je delen. Met een gedegen datahuishouding creëer je een datagedreven gemeente, waarin kwalitatief goede data als centraal element zorgt voor sturing en efficiëntie.

Hoe word je een datagedreven gemeente en haal je waarde uit data?

Met twintig jaar ervaring in het datawerkveld gaan Willem Duvalois en Rob Honing aan de hand van praktijkvoorbeelden in op een beproefde aanpak voor de transitie naar een datagedreven gemeente. Een van de uitdagingen is om iedereen binnen de organisatie te betrekken in de noodzakelijke verandering, zodat men de waarde van data gaat inzien en gebruikt bij de besluitvorming. Hoe je dat doet is de vraag die centraal staat in deze interactieve sessie.