Dataminds is een onafhankelijke community voor iedereen werkzaam in het data-werkveld waarin kennisdeling centraal staat.

Op dinsdag 2 juli organiseert Dataminds haar inspiratie event ‘Inspire’ dat gehost wordt door Hot ITem Conclusion. Tijdens deze avond komen diverse sprekers aan het woord die ons met hun uiteenlopende verhalen zullen inspireren.

Sprekers

  • Klaar? Af! Beorn Nijenhuis – Olympisch schaatser en neurowetenschapper
    Hoe belangrijk is de starter bij een schaatswedstrijd? 500 meter schaatsen in 35 seconden, dan komt het aan op details, soms op duizendsten van seconden. De tijd die een starter neemt tussen Klaar en Af (b)lijkt een grote invloed te hebben op de rondetijd. Beorn analyseerde alle 500 meter starts en komt met verrassende inzichten. Hoe Beorn zijn topsportverleden combineert met zijn professie als neurowetenschapper blijkt uit zijn huidige promotie-onderzoek: is er een verband tussen professionele muzikanten en topschaatsers? De data zal het laten zien…
  • Marijn Markus – AI Lead en Senior Data Scientist bij Capgemini Insights & Data
    Al meer dan twee jaar is Marijn een leider binnen de AI projecten van Capgemini Nederland. Met een achtergrond in gedragswetenschappen, overheidsonderzoek en NGO’s weet Marijn kennis van AI, gedrag, machine learning en natural language processing te vertalen naar concrete toepassingen en resultaten – voor meer dan vijf grote partijen, in vijf verschillende landen. Daarnaast is Marijn frequent spreker op events over AI en data science, waar hij helpt de science van de fictie te onderscheiden.

Datum

Dinsdag 2 juli 2019

Programma

18.00 uur: Ontvangst met een drankje en een hapje eten
18.50 uur: Opening en stand van zaken Dataminds
19:00 uur: Marijn Markus
19:45 uur: Pauze
20:00 uur: Beorn Nijenhuis
21.15 uur: Afsluiting met borrel

Locatie

Hot ITem Conclusion BV
Danzigerkade 19
1013 AP Amsterdam