Organisatie - Hot ITem

Organisatie

Hot ITem is in 1998 gestart vanuit de filosofie dat persoonlijke ontwikkeling leidt tot groei van de medewerker, onze klanten en onze organisatie. In de afgelopen jaren hebben we ervaren dat deze filosofie écht werkt. We staan voor een scherpe aanpak waarin we doorbraken creëren op het gebied van prestatieverbetering. Daarbij rusten we niet voordat de oplossing is geïmplementeerd en de baten door de klant zijn geïncasseerd.

Organisatiestructuur

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Op dit moment telt ons bedrijf bijna 200 enthousiaste en gepassioneerde specialisten. Hot ITem is georganiseerd vanuit drie focusgebieden:

  • Project
    Gericht op levering van de projectdeliverables binnen afgesproken tijd en budget.
  • Persoonlijke ontwikkeling
    Gericht op soft skills en persoonlijke ontwikkeling van de medewerker zodat deze in zijn kracht komt en daarmee het verschil kan maken bij de klant.
  • Vakkennis
    Gericht op kennisontwikkeling van specifieke vakgebieden op korte en lange termijn.

Multidisciplinaire teams

Hot ITem heeft diverse specialisten op het gebied van Business Intelligence en besturing met een inhoudelijke focus op technisch, veranderkundig, bedrijfskundig en/of functioneel vlak. Afhankelijk van een klantopdracht wordt een team samengesteld op basis van benodigde kennis en match met de bedrijfscultuur van de klant.

Kernwaarden Hot ITem

De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen. Bij de werving van nieuwe medewerkers gebruiken we ze om duidelijk te maken wie we zoeken, wat nieuwe collega’s van ons mogen verwachten en op welke aspecten we beoordelen bij de selectie. Hiermee hebben we de kernwaarden verankerd in onze bedrijfscultuur en ons HRM-beleid.

Resultaat om trots op te zijn

We vinden het belangrijk dat iedere Hot ITem-medewerker eigenaarschap en verantwoordelijkheid neemt om professioneel met succes en plezier het maximale uit zichzelf te halen en bij te dragen aan de resultaten van onze klanten en Hot ITem. Ook de directie is actief betrokken in onze klantprojecten. Op deze wijze blijft de overhead beperkt, de relatie met klanten nauw en de betrokkenheid met collega’s goed. Het hard meewerken en samen gaan voor een resultaat om trots op te zijn, wordt door ons allemaal al vanaf het begin als succesfactor gezien.