nieuws
Klanten echt rendement laten halen uit investeringen - Hot ITem

Schaarste arbeidsmarkt een hot item

14 december 2018

De schaarste op de arbeidsmarkt voor het datawerkveld is enorm en begint steeds merkbaarder te worden. Organisaties hebben torenhoge ambities op datagebied die ze niet kunnen waarmaken. Dat remt hen in hun ontwikkeling en maatschappelijke bijdrage.

Computable 100

In de Computable 100 vertelt onze CCO Rob Honing over de oplossing die Hot ITem biedt: om de markt te helpen opent de Hot ITem Academy haar deuren nu ook voor derden. 

Filosofie en aanpak

Steeds meer organisaties nemen, weliswaar nog mondjesmaat, geautomatiseerd beslissingen en worden daardoor slimmer en wendbaarder. Die transitie naar een datagedreven organisatie zit niet alleen in techniek, maar ook in organisatie, governance en wet- en regelgeving. Maar bovenal zijn mensen en hun competenties de kritische succesfactor in elke datagedreven verandering. Honing: “Daarom zijn wij zo’n vijftien jaar geleden al gestart met de Hot ITem Academy. De kennis, kunde en ervaring die we hebben opgedaan bij meer dan vijfhonderd klanten met data-ambitie hebben we vertaald naar een uitgebreide set van opleidingen. Daar zit een hele filosofie achter en een complete aanpak omheen. Want onze medewerkers moeten multifunctioneel zijn. Dan is een uniforme manier van werken noodzakelijk, waarbij je alle aspecten van datagedreven innovatie en factbased improvement in je bagage hebt.