Volgens diverse onderzoeksbureaus zijn de belangrijkste Business Intelligence- en Analytics-trends voor 2019: Masterdatamanagement, Data Discovery, Selfservice BI en Governance. Bekende onderwerpen die al jaren spelen. De verrassing op plek 5 komt helemáál uit het niets: het creëren van een data-driven cultuur. Hot ITem Conclusion doet al 21 jaar niets anders… Niets nieuws dus onder de zon, zo lijkt het. Maar schijn bedriegt.

Daarom organiseren wij op 29 januari 2019, in samenwerking met Miljuschka Witzenhausen, een nieuwjaarsevent. Tijdens deze avond laten we jou aan de hand van inspirerende sessies zien welke data-ontwikkelingen in 2019 belangrijk gaan zijn, hoe die leiden tot deze trends, aangevuld met Hot ITem Conclusion’s scherpe visie daarop. Bovenal staat de avond in het teken van kennisdeling met data-vakspecialisten.

Programma

18.00 uur: Ontvangst met nieuwjaarsdrankje en broodjes
19.00 uur: Inhoudelijk programma
21.15 uur: Afsluiting met borrel

Sprekers

  • Miljuschka Witzenhausen – Presentatrice, VJ en soapactrice – 24Kitchen
    Data zijn de ingrediënten van alle informatieproducten. De voeding waaruit wij onze energie halen. De bouwstenen van goede bedrijfsvoering. De basis voor een gezonde toekomst. Wij koken met data en onze ‘gerechten’ vinden gretig aftrek. Miljuschka is kok. Koken is haar leven. Zij weet als geen ander wat het betekent om goede (en soms minder goede) ingrediënten te verwerken tot smakelijke gerechten. Miljuschka heeft haar eigen tv-programma’s op 24Kitchen waarin ze laat zien dat vaardigheden en ingrediënten hand in hand moeten gaan om iets moois en lekkers op tafel te zetten. Een verfrissende kijk op ons werk!
  • Rene Kuipers – Thought Leader BI – Hot ITem Conclusion
    Data was, is en blijft belangrijk. Data was er altijd al, vér voor de mensheid, alleen de methoden om te registreren waren er niet. In data ligt de basis voor elk besluit; of we die nou als persoon of als organisatie maken. Data zit in ons DNA. Letterlijk zelfs. Om met deze grote hoeveelheden gegevens om te gaan, moeten we kritisch kijken naar de noodzaak van het bezitten van gegevens. Welke ontwikkelingen komen op dat vlak op ons af en wat doen we er mee?
  • Michel van Wallené – Chief Technology Officer – Hot ITem Conclusion
    De populariteit van selfservice-BI-tools als Tableau, Qliksense en Microsoft Power BI is niet meer te stoppen. De gebruiker kan tegenwoordig alles zelf, IT is niet meer nodig. Kunnen zij zich weer bezig houden met datamodelleren, ETL-en en andere nerdische zaken zonder die vervelende druk vanuit de gebruikers. Mooi toch? Of toch niet helemaal? Michel gaat in op de valkuilen van BI SS op het gebied van governance/privacy/security, het aansluiten bij de businessbehoeftes, goed design, datakwaliteit en DevOps-processen. Het zal blijken dat BI nog steeds een echt vak is!

Locatie

Hot ITem Conclusion BV
Danzigerkade 19
1013 AP Amsterdam

Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze avond. Aanmeldingen zullen daarom in volgorde van binnenkomst worden afgehandeld.