Op donderdag 12 oktober 2023 organiseren wij een gloednieuwe editie van de Factbased Improvement Day op ons kantoor in de Houthavens te Amsterdam.

Klanten aan het woord: waarde uit data in de praktijk

Veel organisaties onderkennen de waarde van Factbased Improvement, maar worstelen met de vraag hoe als organisatie datagedreven te worden. Om je daarbij te inspireren, organiseren we alweer voor de vijfde keer deze middag vol interactieve sessies.

Ontdek de grenzeloze kracht van data met astronaut André Kuipers

André Kuipers, de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam, neemt je tijdens de keynote mee op een buitengewone reis door de wereld van technologie en data. Met 204 dagen in het International Space Station (ISS), het meest complexe technologische bouwwerk ooit, heeft André gewerkt aan grensverleggende technologie die buitenaardse omstandigheden kan doorstaan. Hoe ging hij tijdens zijn missies om met de ongelooflijke hoeveelheid data over onze aarde en het leven daarop? Hoe heeft hij wetenschappelijke inzichten verkregen over onze plaats in het heelal? En hoe heeft data bijgedragen aan het behalen van zijn doelen in de ruimte? André geeft je een exclusief kijkje in de wereld van de ruimtevaart en laat je de grenzeloze kracht van data zien.

Break-outsessies

Na de keynote stellen we je in de gelegenheid om twee break-outsessies naar keuze bij te wonen. In deze break-outs zullen onze klanten je meenemen in hun datareis en de learnings die zij daarbij hebben opgedaan. Klik op onderstaande sessies voor meer informatie.

KLM – De reis naar een leidende data- en technologiegedreven luchtvaartmaatschappij

Spreker: Volkert Paap (Vice president Technology & Technical KLM)
Volkert zal in detail ingaan op de boeiende reis die KLM maakt om een leidende data- en technologiegedreven luchtvaartmaatschappij te worden, met een bijzondere focus op de technologische vooruitgang die deze reis mogelijk maakt. Hij neemt je vanuit de KLM-ambitie mee in de uitdagingen, de stappen die zijn gezet en de learnings die zijn opgedaan en inspireert je met een aantal actuele cases binnen het datadomein. Bereid je voor om weg te vliegen met nieuwe kennis en inzichten over de rol van technologie en data, en hoe KLM deze hulpmiddelen gebruikt om voorop te blijven lopen en zich inzet om de wereld op een meer innovatieve en efficiënte manier te verbinden.

Efteling – Complimentenfeest voor iedereen!

Spreker: Jonas Rietbergen (Manager Data & Insights)
Binnen de Efteling maken meer dan 3000 medewerkers elke dag weer het verschil voor hun gasten. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij, ieder jaar ontvangt de Efteling meer dan 18.000 complimenten en meer dan 45.000 open opmerkingen van gasten. Dat is iets waar zij enorm trots op zijn. Maandelijks zetten ze hiervoor één medewerker in het zonnetje tijdens het ‘complimentenfeest’. De uitdaging die het Data & Insights team kreeg is om voor íedereen, elke dag een complimentenfeest te organiseren. Met behulp van AI is dat voor een groot deel gelukt, maar blijven er ook leuke uitdagingen over. Jonas neemt je mee in de reis van de wondere wereld van de Efteling, data en innovatie.

NS Stations – Digital twin van Station Utrecht Centraal – praten met een gebouw

Spreker: Jean Keultjes (Digital Lead NS Stations)
In deze interactieve break-outsessie vertelt Jean over het realiseren van de digital twin van Utrecht Centraal. Een digital twin is een digitale kopie van de werkelijkheid die realtime meeverandert met de veranderingen in de fysieke wereld. Het is de eerste keer dat een 3D-model van zo’n groot gebouw is gekoppeld aan een realtime datafeed en het project wordt internationaal erkend: op het IoT World Congress 2023 in Barcelona werd het uitgeroepen tot beste IoT-project. Met de 3D Digital Twin krijgen de stationsmanagers real-time inzicht in de status van het station en kunnen ze direct ingrijpen ter verbetering van veiligheid, duurzaamheid en reizigersbeleving.

ATRADIUS – IFRS17: ongekend grote datavolumes juist verwerken binnen ongekend korte tijd

Sprekers: Marco Siliakus (Head of Project & Process Unit) en Lieske Schrijver (Big Data Engineer)
De introductie en naleving van IFRS17, de nieuwe financiële rapportagestandaard voor o.a. verzekeraars, heeft grote gevolgen voor de wijze waarop Atradius omgaat met operationele data en de rapportagestructuren in vereiste publicaties. Tijdens deze break-outsessie delen Marco en Lieske hun ervaringen met het gestructureerd en accuraat verwerken van ongekend grote datavolumes binnen zeer korte tijdslijnen. Ze nemen je mee in de vervanging van een essentieel onderdeel van het IFRS17-platform en laten zien hoe de nieuwe oplossing, die gebruikmaakt van Databricks en PySpark, zorgt voor een sneller, beter onderhoudbaar en minder kostbaar alternatief.

NWB Bank – Het gebruik van ESG-data en -inzichten in interactie met klanten

Spreker: Hielke van der Aa (Sustainability Analyst)
NWB Bank is een bank van en voor de publieke sector, die de duurzame transities van de Nederlandse maatschappij financiert. Interactie met klanten over deze transities is essentieel, waarbij inzichten in de impact van klanten centraal staat. Toezichthouders en investeerders vragen steeds meer informatie over de Environmental Social & Governance (ESG) aspecten van klantsectoren. Het verzamelen en interpreteren van bruikbare data is daarbij van groot belang. Tijdens deze break-outsessie laat Hielke je zien hoe de NWB bank haar klanten analyseert en hen betrekt bij de duurzaamheidsambities en -uitdagingen waar de bank voor staat.

Programma

13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en broodjes
13.30 uur: Opening + keynote André Kuipers
14.30 uur: Break-outsessies
17.00 uur: Afsluiting met borrel & bites

Tijdens de middag is er voldoende gelegenheid om als sprekers en deelnemers kennis met elkaar te delen. En uiteraard is er ruimte voor een persoonlijk advies van onze aanwezige specialisten.

25 jaar Hot ITem Conclusion

Het hele jaar staat in het teken van ons 25-jarig jubileum. Dit betekent dat deze editie een extra feestelijk tintje krijgt om samen een kwart eeuw Factbased Improvement te vieren!

Locatie

Hot ITem Groep
Danzigerkade 19
1013 AP Amsterdam

Je kunt parkeren in onze parkeergarage, er is voldoende plek.

Voor wie?

Wij organiseren dit event voor zowel business als IT-management. Inschrijven is kosteloos* en eenvoudig. Let op: er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar; wacht dus niet te lang en laat je inspireren!

* wij hanteren een no-show fee van € 99

Aanmelden

Aanmelden voor dit event is niet meer mogelijk.