Op 1 december is Hot ITem als partner aanwezig op het Dutch Data Forum: hét event dat je helpt om datagedreven te werken. Vanaf 2 december vindt gedurende 30 dagen het online event plaats met vele inhoudelijke (live) sessies.

Governance & Management,… de magie van goede samenwerking

Om het gebruik van ‘data’ binnen organisaties succesvol toe te passen en daar ook daadwerkelijk het voordeel uit te halen wat beoogd is, is een goede samenwerking tussen Data Governance en Data Management essentieel. Governance zonder management is slechts vastlegging en management zonder governance is inefficiënt en leidt onherroepelijk tot problemen.  De ‘magie’ van het gebruik van data zit dus uiteindelijk in de goede samenwerking tussen deze twee. Maar hoe werken deze twee nu het beste samen? En hoe organiseer je dat nu precies zodat je uiteindelijk succesvolle beslissingen kunt nemen op basis van data?

Vragen die tijdens het event beantwoord zullen worden zijn:

  • Hoe creëer ik een datagedreven cultuur?
  • Hoe zet u een datagedreven businessmodel-innovatie op?
  • Is datageletterdheid een kerncompetentie?
  • Hoe richt ik mijn datagovernance in?

Het doel van het event is om vanuit verschillende invalshoeken in te gaan op het gebruik maken van data binnen organisaties en te laten zien welke mogelijkheden er zijn om met data samen te werken. Het Dutch Data Forum gaat dus niet alleen over ICT, maar ook over proces- en cultuurveranderingen binnen de organisatie. Een datagedreven strategie is voor iedere organisatie van cruciaal belang.