Vanaf 2 december is Hot ITem Conclusion als partner aanwezig op het online event Dutch Data Forum: hét event dat je helpt om datagedreven te werken. 

Governance & Management,… de magie van goede samenwerking

Om het gebruik van ‘data’ binnen organisaties succesvol toe te passen en daar ook daadwerkelijk het voordeel uit te halen wat beoogd is, is een goede samenwerking tussen Data Governance en Data Management essentieel. Governance zonder management is slechts vastlegging en management zonder governance is inefficiënt en leidt onherroepelijk tot problemen.  De ‘magie’ van het gebruik van data zit dus uiteindelijk in de goede samenwerking tussen deze twee. Maar hoe werken deze twee nu het beste samen? En hoe organiseer je dat nu precies zodat je uiteindelijk succesvolle beslissingen kunt nemen op basis van data?

Vragen die tijdens het event beantwoord zullen worden zijn:

  • Hoe creëer ik een datagedreven cultuur?
  • Hoe zet u een datagedreven businessmodel-innovatie op?
  • Is datageletterdheid een kerncompetentie?
  • Hoe richt ik mijn datagovernance in?

Het doel van het event is om vanuit verschillende invalshoeken in te gaan op het gebruik maken van data binnen organisaties en te laten zien welke mogelijkheden er zijn om met data samen te werken. Het Dutch Data Forum gaat dus niet alleen over ICT, maar ook over proces- en cultuurveranderingen binnen de organisatie. Een datagedreven strategie is voor iedere organisatie van cruciaal belang.

De datawaardeketen: de échte stap naar een wendbare, datagedreven organisatie

Tijdens het online event zal Hot ITem Conclusion ook een inhoudelijke bijdrage leveren. Ruud Hoyng, Branche Manager bij Hot ITem Conclusion, en Jeroen Luigjes, Data Lead bij Alpina Group zullen in hun presentatie ingaan op de datawaardeketen.

Veel organisaties zijn inmiddels wel overtuigd van het potentieel van data, en de bijdrage die het kan leveren aan de organisatiedoelen. Maar hoe krijg je het data vliegwiel op gang? Hoe zorg je überhaupt dat data beschikbaar is en van de juiste kwaliteit? Hoe equipeer je de organisatie? En vooral ook: waar te beginnen.

Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij de zogenaamde datawaardeketen ontwikkeld. Dit framework beschrijft alle elementen, nodig om ècht de stap te zetten naar datagedrevenheid. Wij gebruiken dit framework om met onze klanten te bepalen waar zij staan en te dromen over het potentieel. En dat is precies wat wij tijdens de presentatie zullen gaan doen!