Van 9 december t/m 20 januari is Hot ITem Conclusion als partner aanwezig op het digitale Dutch Data Forum: hét online event dat je helpt om datagedreven te werken.

Anders kijken is scherper zien

Tijdens het Dutch Data Forum is het centrale thema: Anders kijken is scherper zien! Dit thema komt in deze tijden van COVID-19 des te beter tot zijn recht, want zijn we niet allemaal anders tegen onze dagelijkse activiteiten aan gaan kijken? Wanneer je anders aankijkt tegen zaken die als gewoon worden ervaren, komen er vaak nieuwe en andere conclusies.

Het doel van het event is om vanuit verschillende invalshoeken in te gaan op het gebruik maken van data binnen organisaties en te laten zien welke mogelijkheden er zijn om met data samen te werken. Het Dutch Data Forum gaat dus niet alleen over ICT, maar ook over proces- en cultuurveranderingen binnen de organisatie. Een datagedreven strategie is voor iedere organisatie van cruciaal belang.

Lezing Ernout Douqué – CTO Hot ITem Conclusion

Tijdens het congres zal Ernout Douqué, CTO bij Hot ITem Conclusion, een talk geven met als titel ‘Begrijp jij wat datagedreven technologie jouw organisatie werkelijk kan bieden?’ Een datagedreven cultuur en goed niveau van data literacy stelt organisaties namelijk in staat om data te begrijpen en in te zetten voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Maar is er eigenlijk wel voldoende kennis aanwezig binnen jouw organisatie of team van de benodigde technologie en platformen die het mogelijk maken om werkelijk succesvolle datagedreven oplossingen te kunnen realiseren? Ernout’s stelling is: Iedereen die data literacy en datagedrevenheid ambieert moet ook de taal van de technologie kunnen spreken. Hij neemt de bezoeker in vogelvlucht mee in de laatste ontwikkelingen, toepassingen en terminologie om dit te kunnen doen.