Op 4 juni 2019 is Hot ITem Conclusion als partner aanwezig op het Data Quality Conference, georganiseerd door Heliview.

Het fundament voor een datagedreven organisatie

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren zorgen er voor dat er aanzienlijk meer data beschikbaar is binnen organisaties. Deze data wordt door steeds meer organisaties ingezet om datagedreven te werken. Zo worden beslissingen genomen en beleid gevormd op basis van meetbare feiten in plaats van op intuïtie en onderbuikgevoel. Maar hoe zorg je dat de datakwaliteit goed genoeg is om de juiste besluiten te nemen?

De Data Quality Conference gaat hierop in en helpt je inzicht te krijgen in de datakwaliteit en deze te beheren. Tijdens de Data Quality Conference 2019 is het centrale thema: grip, inzicht en controle op datakwaliteit. De hoofdvraag die tijdens het congres beantwoord zal worden is: Hoe waarborg je dat de data op basis waarvan besluiten worden genomen kwalitatief hoogwaardig is?

Om tot een antwoord op deze centrale vraag te komen zal vanuit verschillende invalshoeken ingegaan worden op de omgang met data binnen organisaties. Zo krijg je onder andere antwoord op de vragen:

  • Hoe meet ik datakwaliteit?
  • Hoe kan ik de datakwaliteit monitoren?
  • Hoe verbeter ik de datakwaliteit?
  • Hoe kan ik databronnen koppelen met behoud van datakwaliteit?
  • Hoe wordt Data Quality Awareness onderdeel van de bedrijfscultuur?
  • Welke invloed hebben technieken zoals AI en Robotics op de kwaliteit van data?

De Data Quality Conference gaat dus niet alleen over ICT, maar ook over proces- en cultuurveranderingen.