event
Data Privacy Congres - Hot ITem

Data Privacy Congres

21 september 2017

Op 21 september 2017 is Hot ITem als partner aanwezig op het Data Privacy Congres van Heliview.

“Als u uw zaken niet op orde heeft gaat uw organisatie ten onder!” “2018 Wordt het jaar van de waarheid voor de privacy professional!” Uitspraken die we de afgelopen periode in de media konden lezen. Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten, als zij wordt opgediend.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum nog maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU). Wij zien deze datum als een nieuwe start. De derde editie van het congres Data Privacy heeft een positieve insteek en speelt niet in op negatieve sentimenten.

Privacystrategie

Een gedegen privacystrategie is noodzakelijk om het vertrouwen van klanten, burgers en andere stakeholders te winnen en te houden. Tijdens het congres krijgt u praktische handvatten die u helpen bij uw privacystrategie. We kijken vooruit naar de Algemene Verordening Gegevensbescherming, u leert hoe u om kunt gaan met de nasleep van een datalek en daarnaast staan onderwerpen als data transfers,  certificering,  auditing, awareness en privacy by design centraal.

Break-outsessie Hot ITem: Hoe komt u tot privacy-accountability in BI & Analytics?

Dat de aankomende Europese privacywetgeving (GDPR) maatregelen vergt van organisaties is inmiddels gemeengoed. Het privacybewustzijn in Nederland blijft groeien. Maar hoe geeft u praktische invulling aan privacy-accountability binnen uw BI- en Analyticsomgeving? En hoe gaat u om met bestaande omgevingen? In deze sessie laat privacy-expert Edwin Kusters zien hoe wij dit samen met onze klanten hebben aangepakt en krijgt u concrete handvatten om hier in uw eigen organisatie mee aan de slag te gaan.